Historie


Bakkerij Dikke Mik is sinds 1987 in handen van bakker Richard Claassen. In de vestiging aan de Halstraat in Breda zit hierdoor al ruim honderd jaar een ambachtelijke bakkerij. Als Richard voor deze winkel Monique aanneemt, blijkt zij niet alleen een uitstekende cheffin. Zij wordt ook zijn echtgenote! Samen openen ze in 1993 een tweede winkel in winkelcentrum Heksenwiel in de Haagse Beemden en in 1995 opent hun derde winkel aan het Brabantplein. In 2015 wagen ze zelfs een stapje buiten Breda en openen een vierde winkel in Oosterhout.

De bakkerij zit oorspronkelijk achter de winkel aan de Halstraat. Vanaf 2004 worden echter alle producten in de ruimere bakkerij aan de Heksenwaag gebakken en iedere ochtend in alle vroegte over de vier winkels verdeeld.

Bij Bakkerij Dikke Mik werken in totaal ongeveer 40 mensen. Het bedrijf is een erkend leerbedrijf, wat betekent dat zowel in de winkels als in de bakkerij jonge mensen worden opgeleid voor het bakkersvak. Bakkerij Dikke Mik vindt het belangrijk om haar kennis en ervaring door te geven aan de volgende generatie.

Richard Claassen staat nog steeds zelf in de productie en is bakker in hart en nieren. Het liefst experimenteert hij in de bakkerij met grondstoffen en bereidingswijzen.

We hebben geen geheimen voor onze klanten. Vanuit de winkel en vanuit de winkelstraat is zichtbaar hoe de bakkers hun degen kneden en hun broden uit de oven halen. We zijn trots op ons vak. We horen ook graag van u hoe ons brood smaakt en waar het lekkerder kan.